Logo Hessing Supervers
Welkom

Krijg de lentekriebels van onze vier meloenen


Meloen zit in de top van de meest verkochte producten van Hessing. En de vraag naar fruitmixen met meloen blijft stijgen. Hessing verwerkt jaarlijks 2,5 miljoen kilo meloen. Dit is verdeeld over vier lekkere soorten: de cantaloupe-, honing-, galia- en watermeloen. Van oktober tot mei is met name de cantaloupe meloen erg populair; in de warmere maanden, tussen mei en september, wordt vooral de watermeloen veel verkocht.

Duurzame meloenenteelt
In de zomer komen de meeste meloenen uit Spanje. Daar werkt Hessing al jarenlang samen met leverancier Jimbo, ook wel de meloenenkoning genoemd. Bij de import van meloenen vinden wij bij Hessing het belangrijk dat de producten duurzaam geteeld worden en de arbeiders ter plekke goede arbeidsomstandigheden hebben. Veel van onze meloenen die uit Spanje komen zijn gecertificeerd volgens het On the way to PlanetProof keurmerk. Al onze leveranciers zijn Global G.A.P. gecertificeerd en worden gecontroleerd op arbeidsomstandigheden volgens GRASP. In de winter is Zuid-Amerika hofleverancier. Ook telers vanuit Chili, Brazilië, Uruguay en Costa Rico leveren in de winter meloenen voor Hessing.

Hessing verwerkt de lekkerste meloenen
Zodra de meloenen bij Hessing in Helmond binnenkomen worden deze eerst gekeurd op temperatuur, structuur van het vruchtvlees en Brix-gehalte. Het Brix-gehalte is een graadmeter voor de zoete smaak en voedingswaarden van de meloenen. Zo weten we zeker dat we de lekkerste meloenen met uitstekende kwaliteit selecteren. Na de keuring gaan de meloenen het proces in; eerst met heet water stomen om eventuele bacteriën zoveel mogelijk te doden. Daarna worden de meloenen gekoeld in ijswater voor de juiste temperatuur. De combinatie van stomen en wassen/koelen met ijswater zorgt ervoor dat de meloen met een schone schil de rest van de verwerking in gaat. Hiermee voorkomen we bevuiling/besmetting van de productieruimten en daarmee de gesneden meloen. Vervolgens verwijderen we de schil en wordt de meloen in blokjes of partjes gesneden. De schillen gaan niet verloren maar worden voor een deel vergist tot biogas en daarna gecomposteerd.

Onze meloenstukjes komen uiteindelijk terecht in onze diverse fruitmixen zoals de mix-bakjes met drie soorten meloen (cantaloupe-, honing-, galiameloen) of de mix met aardbei en druiven. De cantaloupe meloen en watermeloen zijn ook verkrijgbaar als monoproduct. Daarnaast verkoopt Hessing in de zomer ook watermeloenparten. De nieuwste variant zijn de watermeloen sticks voor bijvoorbeeld op de BBQ. In totaal snijden we iedere dag meer dan 200.000 stukjes meloen, die in diverse eindproducten terecht komen. Allemaal SuperVers!

Meloen als bron van vitamines 
In de zomer is vooral de pitloze watermeloen als dorstlesser populair. Naast de verfrissende werking en de heerlijke smaak zijn onze meloenen ook nog eens SuperGezond. Zo bevat de cantaloupe meloen betacaroteen, dat in het lichaam omgezet wordt in vitamine A. Vitamine A is goed voor het gezichtsvermogen. Ook de galiameloen is een bron van vitamine C en draagt zo bij aan het behoud van sterke botten. Jaarrond dragen onze SuperVerse meloenstukjes als gemaksproduct bij aan de bevordering van de dagelijkse inname van fruit.