Logo Hessing Supervers
Nieuws

Werkzaamheden Voedselbank worden voortgezet door Cees Hessing


Jan Hessing, oprichter van ons bedrijf, heeft zich jarenlang met veel plezier en toewijding ingezet voor de Voedselbanken van Noord-Nederland. Tot vlak voor zijn overlijden reed hij nog iedere ochtend zelf, vaak met zijn jongste broer Cees, groenten en fruit naar verschillende locaties van de Voedselbank. We zijn als familie ontzettend trots op alles wat hij voor de Voedselbanken heeft gedaan. De jongste broer van Jan, Cees Hessing, neemt zijn werkzaamheden over.

 

Na het overlijden van Jan Hessing was er geen twijfel mogelijk: de familie wil het werk voor de Voedselbank graag voortzetten. Het was de wens van Jan dat zijn jongste broer, Cees Hessing, het na zijn overlijden zou overnemen. Dit gaat hij dan ook doen, in samenwerking met Hans Hessing, één van de zonen van Jan. Hans zal het aanspreekpunt worden voor alle zaken aangaande de Voedselbank, Cees zal de uitvoerende werkzaamheden op zich nemen. Hij komt hiervoor officieel in dienst bij het bedrijf Hessing.

 

Cees al lange tijd betrokken bij het bedrijf Hessing

Cees (70 jaar) is eigenlijk de eerste chauffeur geweest van Hessing. Dit was in de periode dat Jan nog op het land werkte, groente verbouwde en dit zelf in stukken sneed. Cees bracht als koerier de gesneden groenten vervolgens dag en nacht naar de supermarkten in de omgeving. Uiteindelijk heeft Cees zijn carrière voortgezet als chauffeur bij diverse bedrijven, altijd gevestigd in Zwaagdijk en omgeving, maar het chauffeuren bracht hem in verschillende landen. Hij heeft naar eigen zeggen wel een miljoen kilometer gereden.

 

Cees doet nog steeds af en toe koeriersdiensten voor Hessing, hij rijdt ook vaak met Coos Hessing, Directeur Inkoop, om leveranciers te bezoeken of hem op en neer te rijden naar Schiphol. Vanaf nu zal Cees zich met veel plezier en toewijding bezig gaan houden met werkzaamheden voor de Voedselbank. Deze werkzaamheden zijn hem niet vreemd, hij hielp Jan al zeven jaar regelmatig met het verdelen van groente en fruit voor de Voedselbank en het brengen hiervan, waarvan de laatste paar jaren intensief.

 

Cees zegt hierover: “Ik mis mijn broer Jan enorm, elke dag denk ik nog steeds dat hij ieder moment door de deur kan lopen. Ik vind het dan ook heel bijzonder dat ik deze werkzaamheden voor de Voedselbank, die Jan zo graag deed, mag voortzetten. Ik ben blij dat het op deze manier binnen de familie blijft.”

 

Werkzaamheden Voedselbank

De werkzaamheden voor de Voedselbank zelf zullen niet zo veel veranderen. Iedere ochtend wordt er geselecteerd welke groenten en fruit er voor de Voedselbanken beschikbaar zijn. Cees sorteert dit zelf en verdeelt vervolgens de kisten over de verschillende Voedselbanken waaraan Hessing levert. Dit zijn onder andere Haarlem, Amersfoort, Broek op Langedijk, Amsterdam, Zaanstreek, Purmerend, Amersfoort, Noordkop, Hoorn en Amsterdam Zuidoost.

 

Hessing is ontzettend blij dat Cees de werkzaamheden van Jan voor de Voedselbank wil voortzetten. Hans Hessing: “Ome Cees staat altijd voor iedereen klaar en werkt ontzettend hard. Er is niemand die deze werkzaamheden beter kan vervolgen dan Cees. We zijn er trots op dat we als familie én als bedrijf deze mooie bijdrage aan de Voedselbank kunnen blijven doen.”

 

Lees hier meer over het familiebedrijf Hessing.