Logo Hessing Supervers
Nieuws

Samenwerking Hessing en PerfoTec leidt tot nominatie voor FRUIT LOGISTICA Innovation Award 2019


PerfoTec en Hessing presenteren met trots hun nominatie PerfoTecO2Control voor de FRUIT LOGISTICA Innovation Award 2019. Dat is de topprijs in de AGF-industrie, die op 8 februari 2019 in Berlijn uitgereikt wordt. Meer dan 77.000 vakspecialisten uit meer dan 130 landen krijgen de kans om op 6 & 7 februari te stemmen voor de "Innovatie van het jaar”.

Een vakjury met experts uit de AGF-branche selecteerde de PerfoTecO2Control als een van de tien genomineerden uit meer dan 70 inzendingen.

PerfoTecO2Control: langere houdbaarheid en minder voedselverspilling
Het ultieme gasflush systeem met een gepatenteerde gas-buis kan worden toegepast op alle typen verpakkingsmachines. Een nauwkeurig afgesteld, gecontroleerd mengsel van perslucht en stikstof dat wordt aangepast aan de respiratiebehoefte van de betreffende groenten- en fruitproducten.

De gepatenteerde gas-buis van PerfoTec in combinatie met slimme software en sensoren maken het mogelijk om voor te spoelen met stikstofgas. Zo wordt een exacte en consistente O2-concentratie in de verpakking bereikt.

Voordelen voor verpakkingsbedrijven? Een verhoogde verpakkingssnelheid, aanzienlijke gasbesparingen en lagere arbeidskosten. Daarnaast zorgt de langere houdbaarheid voor de vermindering van voedselverspilling en plastic afval, en dus voor een lagere CO2-uitstoot.

Hessing, een van de meest toonaangevende spelers op het gebied van vers gesneden groenten in de wereld, werkte met PerfoTec samen aan de ontwikkeling van PerfoTecO2Control. De retail klanten van Hessing profiteren hierdoor van de betere kwaliteit, de langere houdbaarheid en de vermindering van voedselverspilling.

Over PerfoTec
PerfoTec levert systemen waarmee retailers en hun leveranciers de kwaliteit en versheid van hun versproducten zo lang mogelijk op het hoogste niveau kunnen houden. Meer dan 250 systemen zijn operationeel op meer dan 200 locaties in 40 landen. PerfoTec exposeert van 6 t/m 8 februari 2019 op Fruit Logistica in Berlijn en is te vinden in hal 4.1 op standnummer B-18. Ga voor meer informatie naar www.perfotec.com

Over Hessing
Hessing verwerkt verse grondstoffen tot onder meer panklare groentes, bewerkt fruit en maaltijdsalades. Die levert Hessing aan supermarkten, fastfoodketens, groothandelaren, cateringbedrijven en inflight cateraars in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Elke week gaan er vanuit de verschillende productielocaties miljoenenverpakkingen versproducten op trantsport. In Nederland gebeurt dat met het eigen transportbedrijf Hessing Logistiek. Ga voor meer informatie naar www.hessing.eu